ΕΡΓΟ ΤΕΧΝ(ΙΚ)ΗΣ

ΕΡΓΟ ΤΕΧΝ(ΙΚ)ΗΣ 600 338 Bluebox.gr

Μπορεί τους τελευταίους μήνες το θέμα της αντλίας θερμότητας να συζητιέται όλο και περισσότερο, η πρόταση ωστόσο μιας εναλλακτικής θέρμανσης με εξαιρετική εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης είναι παλαιά ιστορία για την ΛΔ ΜΗΧΑΝΙΚΗ και τα προϊόντα της BLUE BOX. Σε μία εποχή με σαφώς χαμηλότερη τιμή πετρελαίου και το φυσικό αέριο να διαφημίζεται σαν την πλέον οικονομική λύση θέρμανσης για κατοικίες, ένα ζεύγος πολιτικών μηχανικών με την ιδιότητα της οικογένειας που χτίζει το σπίτι της, εμπιστεύθηκε στην ΛΔ ΜΗΧΑΝΙΚΗ την ενεργειακή διαχείριση θερμότητας ενός συγκροτήματος δύο μεζονετών προχωρημένης σχεδιαστικής άποψης στον Άλιμο.

Η λύση φυσικά εν έτη 2009 δόθηκε με μία αντλία θερμότητας 29kW GEYSER της BLUE BOX ανά κατοικία, η οποία φρόντιζε για την ψύξη, θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με μελλοντική δυνατότητα θέρμανσης της εξωτερικής πισίνας. Στο εσωτερικό της κάθε μεζονέτας τριών επιπέδων και συνολικής επιφάνειας 310m2 επιλέχθηκαν ενδοδαπέδια θέρμανση και δεκατρείς τοπικές κλιματιστικές μονάδες fcu για κάθε διακριτό χώρο. Σε κάθε λουτρό εγκαταστάθηκαν θερμαντικά σώματα τύπου πετσετοκρεμάστρας, ενώ ένα δοχείο αποθήκευσης 300 λίτρων παρείχε επί εικοσιτετραώρου βάσης ζεστό νερό χρήσης για τις ανάγκες των ενοίκων. Για τον συντονισμό όλων των υποσυστημάτων χρησιμοποιήθηκε η σειρά Synco της Siemens, με ιδιαίτερο προγραμματισμό για τον συνδυασμό με κοινό χειριστήριο ανά χώρο της ενδοδαπέδιας και του αντίστοιχου fcu.

Το αποτέλεσμα για ένα δύσκολο αλλά δίκαιο πελάτη όπως τους αρέσει να αναφερόμαστε στα πρόσωπα τους, εκείνη η δημιουργός μηχανικός του οικοδομήματος, με ευρωπαϊκή προϋπηρεσία και πλήρη άποψη επί της εγκατάστασης, εκείνος με υψηλή κατάρτιση στον τομέα του στατικού μηχανικού, αλλά και ταυτόχρονα με καλλιτεχνικές ανησυχίες επιπέδου, που να τον κατατάσσει στους αναγνωρισμένους μεταμοντέρνους γλύπτες της χώρας του και όχι μόνο, είναι η απόλυτη άνεση της κατοικίας τους με σταθερή θερμοκρασία, ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας και περιβαλλοντικών συνθηκών, σε συνδυασμό με την μέγιστη οικονομία λειτουργίας. Εξοικονόμηση 79% έναντι χρήσης πετρελαίου και 65% έναντι χρήσης φυσικού αερίου, με ένα απόλυτο νούμερο κόστους θέρμανσης 1.400€ ανά περίοδο. Ένα δηλαδή «έργο τέχνης» της σύγχρονης εφαρμοσμένης τεχνικής στα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης θερμότητας κατοικιών.
Ποιοί είναι οι τυχεροί; Χρυσάνθη Λυμπέρη και Νίκος Κυπριανού(www.nicoskyprianou.gr). Τους ευχαριστούμε πολύ που μας έδωσαν την ευκαιρία να τους εξυπηρετήσουμε.