Συμβατότητα

Πλήρης συνεργασία με υφιστάμενα συστήματα!

Η ανάγκη


Βασικός σκοπός του καταναλωτή που επενδύει στην αντλία θερμότητας είναι η οικονομία στο κόστος χρήσης για τη διατήρηση του βαθμού άνεσης σχετικά με την θέρμανση της κατοικίας του, με ένα εύλογο χρόνο απόσβεσης του αρχικού κόστους εγκατάστασης.

Το εργοστάσιο


Η BlueBox με μεγάλη ιστορία στον τομέα της αντλίας θερμότητας και από χώρα με παράδοση στα συστήματα με νερό, συνεχίζοντας την πορεία παρουσίασης καινοτόμων προϊόντων, έθεσε ως προϋπόθεση την απόλυτη συμβατότητα και ρεαλιστική εφαρμογή της αντλίας θερμότητας στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Θέτοντας νέα δεδομένα στα όρια λειτουργίας και τις δυνατότητες της αντλίας θερμότητας νερού, με βασικά εφόδια την τεχνογνωσία της και την εμπειρία της, διαθέτει πολλαπλών τύπων μονομπλόκ μηχανήματα Α’ ενεργειακής κλάσης, ψύξης – θέρμανσης και διαχείρισης ζεστού νερού χρήσης, υψηλών θερμοκρασιών νερού, με διευρυμένα θερμοκρασιακά όρια περιβάλλοντος και πρακτικά απεριόριστη αποδιδόμενη ισχύ.

Η αγορά


Η ταχύτατη ανάπτυξη διεθνώς του τομέα της πράσινης θέρμανσης οδήγησε πολλούς και μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους, ακόμα και με παρεμφερές αντικείμενο, στην παρουσίαση προϊόντων τύπου «αντλίας θερμότητας». Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν υβρίδια, με περιορισμένο εύρος αποδόσεων, αποτέλεσμα της άμεσης εκμετάλλευσης της τεχνολογίας που κατείχε το εκάστοτε εργοστάσιο. Έτσι προέκυψαν διαιρούμενου τύπου συστήματα, με εκτεταμένη χρήση ηλεκτρικών αντιστάσεων υποβοήθησης και μικρής αποδιδόμενης ισχύος.

Η συμβατότητα


Εγκαταστάσεις με θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια με αντιστάθμιση, δοχεία παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και θέρμανση πισίνας σε συνδυασμό με λέβητα, αλλά και κλιματισμού με fan coils και ενδοδαπέδιου δροσισμού, καθώς και αφύγρανσης χώρων, είναι απόλυτα συμβατές με κάποιο από τα προϊόντα της BlueBox, ανεξαρτήτως μεγέθους και ισχύος. Αντίθετα η επιλογή ενός συστήματος από μία περιορισμένη γκάμα προϊόντων εγκυμονεί κινδύνους για την πραγματική οικονομία της αντλίας θερμότητας, ενώ ταυτόχρονα η άνεση και ο χρόνος απόσβεσης δεν θα είναι τα αναμενόμενα.

Χωρίς εσωτερικές επεμβάσεις η εφαρμογή της αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών σε υφιστάμενα συμβατικά συστήματα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα.